Doelstellingen

Waarom zijn doelstellingen zo belangrijk en wat willen we hiermee gaan doen?

Het werken aan doelstellingen zorgt ervoor dat je niet zomaar iets op tafel zet omdat het leuk is. Je wil dat wat je je welpje aanbiedt ook een meerwaarde heeft voor zijn/haar ontwikkeling. Door doelgerichte activiteiten aan te bieden, kan je je welpje helpen bij dingen die moeilijker gaan of kan je net extra uitdagingen aanbieden om nog verder te gaan met dat wat hij/zij al goed kan. 

Ook vrij spel kan heel wat doelstellingen afvinken. Je hoeft dus niet de hele dag je kind begeleide activiteiten aan te bieden.

Doelstellingen binnen bepaalde thema’s

Houtbewerking

Wist je dat je door middel van houtbewerking bijna alle doelstellingen kan oefenen die er zijn? Van fijne en grove motoriek tot trots en zelfvertrouwen, geduld en creativiteit, verbeelding, verantwoordelijkheid en nog zoveel meer.

Houtbewerking is de ideale activiteit als je doelgericht bepaalde vaardigheden wil gaan oefenen, maar ook de ideale activiteit om je kind helemaal vrij te laten waardoor er automatisch tal van nieuwe zaken worden aangeleerd.

Sensory Play

Sensory Play is 1 van de allerleukste manieren om aan de slag te gaan met doelstellingen. Het is wereldwijd gekend en toch is er zo weinig over geweten. 

Wist je dat sensorische integratie niet gaat over educatieve doelstellingen zoals wiskunde, taal, fijne motoriek, …? Het gaat hem vooral over dat kinderen leren zichzelf te reguleren. Hoe je er voor kan zorgen dat jouw welpje niet zomaar over- en onderprikkeld wordt, maar weet hoe om te gaan met bepaalde emoties en situaties en hoe bepaalde emoties te uiten zonder zichzelf er helemaal in te verliezen.

Meteen aan de slag!

Wil jij meteen aan de slag gaan met doelstellingen? Daar hebben wij uiteraard voor gezorgd! Op onze blog vind je tal van interessante artikels vol informatie en de leukste activiteiten om thuis, in de klas, de kinderopvang, praktijk, … meteen aan de slag te gaan met het oefenen en ondersteunen van doelstellingen.

Sensory play, meer dan een bak rijst.

Sensory play, meer dan een bak rijst.

Binnenkort is het zover. Dan geven we ons webinar ‘Over alle zintuigen heen’ en ik (Kimberley) wil je toch eerst nog iets persoonlijk vertellen hierover. Toen we met De Lerende Wolf starten was er al sprake van Sensory play te gaan aanbieden, maar het werd op de...

Lees meer
Nieuw gratis ebook!

Nieuw gratis ebook!

Dat jij geen 5, maar 7 zintuigen hebt dan wist je misschien nog niet. En er is vast nog veel meer dat je nog niet weet over Sensorische integratie. Daarom maakten wij speciaal voor jou een gloednieuw GRATIS ebook! Over alle zintuigen heen - Sensory Play Niet het...

Lees meer
Buitenspeeldag

Buitenspeeldag

Vandaag is de buitenspeeldag aangebroken! 3 grote redenen om van elke dag een buitenspeeldag te maken: Stressvermindering: Buiten zijn en spelen in de natuur werkt stressverlagend. Heel wat wetenschappelijke studies bevestigen dat ook. De rustige en groene omgeving...

Lees meer