Gelukkig nieuwjaar met Loose Parts

december 31, 2023

Wist je dat je ook met Loose Parts mensen een gelukkig nieuwjaar kan wensen? Wij vertellen je in deze blogpost hoe je dat doet.

Benodigdheden:

 1. Loose parts:
  • Diverse kleine voorwerpen zoals stukjes stof, kralen, knopen, pompons, takjes, papieren stroken, schelpjes en andere kleine materialen.
 2. Groot vlak oppervlak:
  • Een groot papier, karton of canvas als basis voor het creëren van het jaar “2024”. De oudere welpen kunnen de ‘2024’ uit hun hoofd creëren.
 3. Eventueel lijm of dubbelzijdige plakband:
  • Om de loose parts eventueel op het oppervlak te bevestigen.
 4. Markers of stiften:
  • Deze kan je gebruiken om wat extra details toe te voegen.

Stappen:

 1. Laat je welpjes aan de slag gaan met het creëren van het jaar “2024” op het vlakke oppervlak met behulp van de loose parts. Probeer als ouder wat afstand te nemen en de kinderen zelfstandig aan de slag te laten gaan.
 2. Heb je meerdere kinderen, dan kunnen ze samenwerken om verschillende delen van de cijfers te maken. Dit bevordert het teamwork en sociale interactie.

En natuurlijk wensen we jullie een prachtig 2024 met onze eigen creatie!

Dit vind je misschien ook interessant…

Waarom een spanvijs met draaiend handvat?

Waarom een spanvijs met draaiend handvat?

Waarom kiezen we bij De Lerende Wolf voor een spanvijs waarbij we de kinderen het handvat laten aandraaien in plaats van een snelspanklem? Dit is een zeer bewuste keuze. Had je iets anders verwacht van ons? Krachtopbouw: het draaien van een...

Loose Parts – voorbeelden

Loose Parts – voorbeelden

Heb jij ons ebook 'Loose Parts' al gedownload? Nee? Snel zijn is de boodschap, want vanaf 6 februari vervalt het gratis aanbod en wordt hij te koop gesteld voor 49 euro. Moest je het wel al hebben, maar nog niet aan de slag zijn gegaan dan kunnen...

Houtbewerking ook voor blinde kinderen

Houtbewerking ook voor blinde kinderen

Voor blinde kinderen kan houtbewerking worden aangepast op een manier die hun zintuigen en vaardigheden benut. Het lijkt niet evident, maar als er toezicht is en een aantal veiligheidsvoorwaarden in acht genomen worden, kan het perfect: Tactiele...