Het geheim van de ideale schaargreep

november 19, 2023

Wist jij al dat er een ideale schaargreep bestaat? Neen? Wel, lees dan snel verder want in deze blogpost leren we jou hoe je jouw welpje kan helpen bij het verbeteren van de schaargreep.
Maar, first things first… De ideale schaargreep kan je alleen maar efficiënt uitvoeren indien je een schaartje op kindermaat bezit waarvan de ogen van de schaar even groot en rond zijn.

Heb jij reeds een schaartje in huis dat op kindermaat is, eventueel een linkshandig schaartje voor de linkshandigen, dat kleine, ronde ogen heeft en waarvan de ogen ook nog eens even groot zijn?

Op de foto hierboven alvast enkele voorbeelden van goede kinderschaartje. Van zodra je een goede kinderschaar hebt gevonden, kan je verder met de ideale schaargreep.

Zet je er even voor neer en bekijk onderstaand filmpje van 2 minuten. Zo zie je meteen goed hoe het moet en kan jij jouw welpje nog beter helpen bij het leren knippen.

Wil je weten waarom dit zo belangrijk is? Dat kan je lezen in dit artikel.

Dit vind je misschien ook interessant…

Waarom een spanvijs met draaiend handvat?

Waarom een spanvijs met draaiend handvat?

Waarom kiezen we bij De Lerende Wolf voor een spanvijs waarbij we de kinderen het handvat laten aandraaien in plaats van een snelspanklem? Dit is een zeer bewuste keuze. Had je iets anders verwacht van ons? Krachtopbouw: het draaien van een...

Loose Parts – voorbeelden

Loose Parts – voorbeelden

Heb jij ons ebook 'Loose Parts' al gedownload? Nee? Snel zijn is de boodschap, want vanaf 6 februari vervalt het gratis aanbod en wordt hij te koop gesteld voor 49 euro. Moest je het wel al hebben, maar nog niet aan de slag zijn gegaan dan kunnen...

Houtbewerking ook voor blinde kinderen

Houtbewerking ook voor blinde kinderen

Voor blinde kinderen kan houtbewerking worden aangepast op een manier die hun zintuigen en vaardigheden benut. Het lijkt niet evident, maar als er toezicht is en een aantal veiligheidsvoorwaarden in acht genomen worden, kan het perfect: Tactiele...