Pyjamadag van Bednet en sensorische prikkelverwerking

maart 15, 2024

Vandaag is het Pyjamadag en dus ook Bednet-dag! Ook wij besteden graag wat aandacht aan Bednet en dat heeft een hele goede reden. Heel wat kinderen met extra zorgen zitten namelijk thuis wegens langdurige ziekte. Hierdoor kunnen ze niet naar school terwijl ze dat wel heel erg graag willen. Maar niet enkel deze kinderen. Er is nog een andere groep kinderen die kunnen uitvallen op school en deze wordt nog wel eens vergeten. Wij geven deze groep dus graag extra aandacht in deze blogpost.

We denken dikwijls aan kinderen die fysiek ziek zijn wanneer we aan bednet denken. Echter is er ook een groep kinderen die de drukte en de verwachtingen van de school niet meer aankunnen. Voor kinderen met sensorische verwerkingsproblemen kan de schoolomgeving een complexe mix van prikkels zijn. Het gebruik van Bednet als online leermiddel biedt de mogelijkheid om het leerproces aan te passen aan de individuele behoeften van deze kinderen.

Bijvoorbeeld: Kinderen met sensorische prikkelverwerkingsproblemen kunnen gevoelig zijn voor omgevingsfactoren zoals fel licht, geluiden of bepaalde texturen. Met Bednet kunnen ze mogelijk in een rustige, comfortabele omgeving leren, waar de invloed van storende prikkels beter controleerbaar is.

Bovendien kan Bednet het voor deze kinderen gemakkelijker maken om regelmatige pauzes in te lassen voor sensorische activiteiten die hun prikkelverwerking ondersteunen. Dit zonder de constante druk van het traditionele klaslokaal.

Door online leren en sensorische prikkelverwerking te integreren, kunnen we een meer inclusieve onderwijsomgeving creëren, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele behoeften van elke leerling, ongeacht hun sensorische uitdagingen.

En die inclusieve onderwijsomgeving is broodnodig.

Dit vind je misschien ook interessant…

Nieuw gratis ebook!

Nieuw gratis ebook!

Dat jij geen 5, maar 7 zintuigen hebt dan wist je misschien nog niet. En er is vast nog veel meer dat je nog niet weet over Sensorische integratie. Daarom maakten wij speciaal voor jou een gloednieuw GRATIS ebook! Over alle zintuigen heen - Sensory...

Yes! De fiches apart te krijgen.

Yes! De fiches apart te krijgen.

We kregen de vraag al tijdens de lancering in februari en toen was ons antwoord resoluut ‘Nee.’, maar ook na de lancering bleef de vraag bijna dagelijks terugkomen in onze mail en privé berichten. We hebben getwijfeld, vergaderd en besloten. Vanaf...

Waarom kindergereedschap?

Waarom kindergereedschap?

Waarom zou je kiezen voor kindergereedschap voor houtbewerking? Veiligheid EerstKinderen hebben kleinere handen, minder kracht en minder coördinatie dan volwassenen. Aangepast kindergereedschap is speciaal ontworpen om het risico op ongelukken en...