Sensory play, meer dan een bak rijst.

april 23, 2024

Binnenkort is het zover. Dan geven we ons webinar ‘Over alle zintuigen heen’ en ik (Kimberley) wil je toch eerst nog iets persoonlijk vertellen hierover.

Toen we met De Lerende Wolf starten was er al sprake van Sensory play te gaan aanbieden, maar het werd op de achtergrond geschoven omdat we eerst wilden inzetten op onze ‘Timmeren aan vaardigheden’ omdat dat echt een nieuw uniek concept was. Sensory play, dat kent iedereen wel. Ik ook… Dacht ik.

Ik zet mijn kinderen wel vaker aan tafel met een bak maïs, rijst, gedroogde bonen, kikkererwten en daarin spulletjes verstopt of speelgoed om mee te spelen. Of een lichtpaneel waarop ze tekeningen overtekenen, schilderen, lessen doen, spelen met kleuren, … Ja, wat was ik trots op mijn sensorisch spel vol variatie. Met oog op de toekomst van De Lerende Wolf maakte ik er foto’s en filmpjes van en deelde ze alvast met Katrien en Lesie.

Kwam ik even snel terug met mijn voeten op de grond terecht toen Katrien zei ‘Ja, dat is wat iedereen doet hé. Maar buiten voelen en kijken doe je daar niet veel mee. Je oefent altijd maar hetzelfde.’

Euhm… Ja… Ze heeft natuurlijk wel gelijk. Meer nog… Waar was ik eigenlijk mee bezig? Wist ik wel wat ik deed? Of sprong ik mee op een hype? Mijn kinderen vonden het in elk geval leuk en dat is natuurlijk het belangrijkste. Maar ik wilde het niet inzetten als zomaar speelgoed en bezigheid. Ik wilde dat het mijn kind hielp bij de prikkelverwerking en in de ontwikkeling. En daar stond ik dan, zonder echt te weten waar ik mee bezig was mijn kind bezig te houden.

Gelukkig had ik Katrien die me al snel bijschoolde in al die zaken en me liet inzien hoe het ook anders kan, wat er echt belangrijk is, waar ik op moet letten, wat nuttig is en wat niet, wat helpt bij de prikkelverwerking, wat ervoor zorgt dat mijn kind net voldoende geprikkeld raakt, maar niet overprikkeld en hoe prikkels mijn kind ook weer kunnen helpen om te ontwikkelen. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor haar inzichten en kennis die ze met me deelde doorheen het laatste half jaar, maar zeker tijdens het maken van ons webinar ‘Over alle zintuigen heen’.

Op 30 mei kan ook jij Katrien in huis hebben waardoor ook jij weet waar je mee bezig bent en jouw kind echt kan gaan helpen met sensorisch spel.

Schrijf je nu nog in, ook als je er niet bij kan zijn. Zo ontvang je de opname van het webinar.

Dit vind je misschien ook interessant…

Nieuw gratis ebook!

Nieuw gratis ebook!

Dat jij geen 5, maar 7 zintuigen hebt dan wist je misschien nog niet. En er is vast nog veel meer dat je nog niet weet over Sensorische integratie. Daarom maakten wij speciaal voor jou een gloednieuw GRATIS ebook! Over alle zintuigen heen - Sensory...

Buitenspeeldag

Buitenspeeldag

Vandaag is de buitenspeeldag aangebroken! 3 grote redenen om van elke dag een buitenspeeldag te maken: Stressvermindering: Buiten zijn en spelen in de natuur werkt stressverlagend. Heel wat wetenschappelijke studies bevestigen dat ook. De rustige...

T-stoel

T-stoel

Op een T-stoel zitten, dat is leuk en heeft veel voordelen! Nog beter is... Je kan hem helemaal zelf maken met ons houtbewerkingspakket. De T-stoel stimuleert de vestibulaire vaardigheden. Dit zijn de vaardigheden die ons helpen te laten weten waar...