Waarom jouw welpje met Kapla zou moeten bouwen.

november 4, 2023

Wist jij dat met Kapla bouwen niet alleen leuk is, maar ook nog eens belangrijke vaardigheden oefent? Laat jouw welpje bouwen met Kapla en ontdek hoe hij/zij volop aan het leren is zonder het te beseffen.

Met Kapla spelen is leuk! Laat de verbeelding de vrije loop en bouw de meest fantastische creaties met de Kapla plankjes. Welke architectonische meesterwerken en kleurrijke bouwwerken kun jij creëren? Dit was onze poging!

Een aantal voordelen van het bouwen met Kaplablokken:

  • Wiskundige concepten: Kapla biedt kansen om wiskundige concepten zoals evenwicht, symmetrie, en het begrijpen van verhoudingen en patronen te verkennen.
  • Geduld en doorzettingsvermogen: Het bouwproces kan uitdagend zijn, en het voltooien van complexe structuren bevordert geduld en doorzettingsvermogen.
  • Fijne motoriek: Het oppakken, plaatsen en stapelen van de Kapla plankjes vereist precisie en bevordert de fijne motoriek.

Met Kaplablokken spelen is dus niet alleen heel leuk, maar ook een waardevolle leerervaring!

Dit vind je misschien ook interessant…

Waarom een spanvijs met draaiend handvat?

Waarom een spanvijs met draaiend handvat?

Waarom kiezen we bij De Lerende Wolf voor een spanvijs waarbij we de kinderen het handvat laten aandraaien in plaats van een snelspanklem? Dit is een zeer bewuste keuze. Had je iets anders verwacht van ons? Krachtopbouw: het draaien van een...

Loose Parts – voorbeelden

Loose Parts – voorbeelden

Heb jij ons ebook 'Loose Parts' al gedownload? Nee? Snel zijn is de boodschap, want vanaf 6 februari vervalt het gratis aanbod en wordt hij te koop gesteld voor 49 euro. Moest je het wel al hebben, maar nog niet aan de slag zijn gegaan dan kunnen...

Houtbewerking ook voor blinde kinderen

Houtbewerking ook voor blinde kinderen

Voor blinde kinderen kan houtbewerking worden aangepast op een manier die hun zintuigen en vaardigheden benut. Het lijkt niet evident, maar als er toezicht is en een aantal veiligheidsvoorwaarden in acht genomen worden, kan het perfect: Tactiele...