Waarom kindergereedschap?

februari 10, 2024

Waarom zou je kiezen voor kindergereedschap voor houtbewerking?

Veiligheid Eerst
Kinderen hebben kleinere handen, minder kracht en minder coördinatie dan volwassenen. Aangepast kindergereedschap is speciaal ontworpen om het risico op ongelukken en snijwonden te minimaliseren, waardoor het een veiligere keuze is voor onze welpjes.

Ergonomisch ontwerp
Met een ergonomisch ontwerp, afgestemd op de fysieke eigenschappen van kinderen, bevordert kindergereedschap een goed en correct gebruik ervan en vermindert het vermoeidheid, zelfs bij langdurig gebruik.

Perfect voor kinderhanden
Het handvat van kindergereedschap is kleiner en past beter in de handen. Hierdoor hebben ze een betere grip en controle, waardoor het gereedschap effectiever in gebruik is.

Lichtgewicht
Kinderen missen de kracht van volwassenen. Aangepast kindergereedschap is lichter, waardoor het gemakkelijker te hanteren is voor jonge gebruikers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen.

Boost voor het zelfvertrouwen
Het gebruik van gereedschap dat speciaal voor hen is ontworpen, geeft kinderen een gevoel van prestatie en zelfvertrouwen. Ook het feit dat we hen die verantwoordelijkheid toevertrouwen moedigt hen aan om n met enthousiasme nieuwe dingen uit te proberen.

Het gebruik van aangepast kindergereedschap gaat verder dan veiligheid alleen. Het bevordert positieve leerervaringen, ontwikkelt vaardigheden en voedt een gezonde houding ten opzichte van het gebruik van gereedschap.

Ben jij op zoek naar kindergereedschap? Ontdek dan snel ons aanbod op ‘Timmeren aan vaardigheden’.

Dit vind je misschien ook interessant…

Nieuw gratis ebook!

Nieuw gratis ebook!

Dat jij geen 5, maar 7 zintuigen hebt dan wist je misschien nog niet. En er is vast nog veel meer dat je nog niet weet over Sensorische integratie. Daarom maakten wij speciaal voor jou een gloednieuw GRATIS ebook! Over alle zintuigen heen - Sensory...

Waarom een flexibel zaagblad?

Waarom een flexibel zaagblad?

Wist je dat we onze zaag bewust gekozen hebben omwille van zijn flexibele zaagblad? Het flexibele zaagblad van een Japanse zaag is niet alleen makkelijker in gebruik voor kinderen, maar kan bijvoorbeeld erg handig zijn voor het zagen op moeilijk...

Yes! De fiches apart te krijgen.

Yes! De fiches apart te krijgen.

We kregen de vraag al tijdens de lancering in februari en toen was ons antwoord resoluut ‘Nee.’, maar ook na de lancering bleef de vraag bijna dagelijks terugkomen in onze mail en privé berichten. We hebben getwijfeld, vergaderd en besloten. Vanaf...