Ga voor echte nagelkunst!

oktober 16, 2023

In 1 van onze vorige logberichten hadden we het over timmeren met nagels in een pompoen of karton. Dat was natuurlijk nog maar de start. Timmeren moet je leren en dus worden onze timmeractiviteiten stap voor stap een beetje uitdagender.

Deze keer gaan we nagels slaan in onderzetters van kurk of een kurken yogablok. Dat wat jij in je kast hebt liggen. Dankzij deze activiteit ontwikkel je de coördinatie, verfijn je de pincetgreep en vorm je met de nagels een kunstzinnig figuur!

Hoe doe je mee?

  1. Heb je kurken onderzetters? Super. Kurken yogablokken zijn ook een optie.
  2. Je kan verschillende grootte nagels aanbieden samen met een kleine, lichte hamer.
  3. Ontwerp een eigen kunstwerk door nagels in het kurk te slaan.

⚠️ Veiligheid eerst! Draag een beschermbril (of een goede zonnebril).

Doelstellingen:

  • Coördinatie: Versterk de hand-oogcoördinatie door precies op de juiste plek te mikken en de nagel in het kurk te slaan.
  • Pincetgreep: Verbeter de fijne motoriek door de pincetgreep te gebruiken om de nagel vast te houden en te positioneren.
  • Creativiteit: Stimuleer de artistieke kant! Experimenteer met verschillende patronen om iets unieks te creëren. Je kan ook touwfiguren vormen door de ene nagel met de andere nagels te verbinden.
  • Focus en Geduld: Oefen geduld en concentreer je op elke slag. Het is een handige manier om de focus te verbeteren!

Op onze Instagrampagina kan je een real life actiefilmpje van deze activiteit zien zodat je nog meer inspiratie hebt.

Dit vind je misschien ook interessant…

Waarom een flexibel zaagblad?

Waarom een flexibel zaagblad?

Wist je dat we onze zaag bewust gekozen hebben omwille van zijn flexibele zaagblad? Het flexibele zaagblad van een Japanse zaag is niet alleen makkelijker in gebruik voor kinderen, maar kan bijvoorbeeld erg handig zijn voor het zagen op moeilijk...

Probleemoplossend denken

Probleemoplossend denken

We hebben het al vaker gehad in onze blog over executieve functies. Heb je het gemist? Geen probleem! Je kan ze allemaal terug lezen in de categorie 'executieve functies'.   We gaan deze keer verder met: probleemoplossend vermogen.   Je kent het...

T-stoel

T-stoel

Op een T-stoel zitten, dat is leuk en heeft veel voordelen! Nog beter is... Je kan hem helemaal zelf maken met ons houtbewerkingspakket. De T-stoel stimuleert de vestibulaire vaardigheden. Dit zijn de vaardigheden die ons helpen te laten weten waar...