Over onze naam en slogan

oktober 18, 2023

Er komt wel eens de vraag van waar onze naam komt en of het een speciale betekenis heeft.

Het is geen geheim… Een goede, leuke, catchy, blijvende, … naam bedenken is niet zo eenvoudig. Je wil namelijk dat het een beetje meer vertelt over je webshop, dat hij gemakkelijk te onthouden is en vooral ook ontzettend leuk is.

Eerlijk is eerlijk… Dat ging niet vanzelf. We bleven maar nadenken en kwamen nergens op uit. Tijdens 1 van onze business meetings riepen we 1 van de kinderen van Katrien naar beneden en vroegen hem om hulp. Veel inspiratie had hij niet en hij zei om te lachen ‘Gebruik mijn naam.’ Nu ja, zijn naam werd het niet. Maar het was wel de aanzet voor het verder zoeken. 1 van de kinderen van Katrien noemt Wolf en dus zochten we de karaktereigenschappen van een wolf op.

Een wolf is veerkrachtig, sterk en heeft hoogontwikkelde zintuigen. Ja, dat was alles dat paste bij ons concept! We waren er meteen voor gewonnen. Aangezien jullie en jullie welpjes dankzij ons concept ook dingen gaan leren (zonder het door te hebben) werd het al snel ‘De lerende wolf’. Vanaf dat we dit uitspraken waren we gewonnen voor het idee.

We schreven hem op met het idee dat we hem mogelijks nog zouden veranderen, maar het duurde niet lang of we besloten dat dit het echt zou worden. Dit werd ons welpje ‘De lerende wolf’. 

De slogan

Maar daar stopte het natuurlijk niet. Er moest ook nog een slogan gevonden worden. Eentje die net als de naam zou blijven hangen en wat meer vertelt over wat we doen. 1 die vertelt wat wij echt willen bereiken met De Lerende Wolf en wat we jou en je welpje echt toewensen.

We gingen dus op zoek, dachten diep na en haalden zelfs boeken boven die te maken hebben met ons concept. Plots zag Kimberley op de kaft van 1 van de boeken ‘kinderdromen’ staan en opperde ze iets met ‘dromen’. Katrien is dan weer heel erg bezig met spelend leren en voilà… De lading was meteen gedekt.

Wij willen namelijk dat jouw welpjes hun dromen al spelend uitkomen.

De Lerende Wolf – waar dromen spelen

Dit vind je misschien ook interessant…

Nieuw gratis ebook!

Nieuw gratis ebook!

Dat jij geen 5, maar 7 zintuigen hebt dan wist je misschien nog niet. En er is vast nog veel meer dat je nog niet weet over Sensorische integratie. Daarom maakten wij speciaal voor jou een gloednieuw GRATIS ebook! Over alle zintuigen heen - Sensory...

Yes! De fiches apart te krijgen.

Yes! De fiches apart te krijgen.

We kregen de vraag al tijdens de lancering in februari en toen was ons antwoord resoluut ‘Nee.’, maar ook na de lancering bleef de vraag bijna dagelijks terugkomen in onze mail en privé berichten. We hebben getwijfeld, vergaderd en besloten. Vanaf...

Pyjamadag van Bednet en sensorische prikkelverwerking

Pyjamadag van Bednet en sensorische prikkelverwerking

Vandaag is het Pyjamadag en dus ook Bednet-dag! Ook wij besteden graag wat aandacht aan Bednet en dat heeft een hele goede reden. Heel wat kinderen met extra zorgen zitten namelijk thuis wegens langdurige ziekte. Hierdoor kunnen ze niet naar school...