Over ergotherapie

oktober 27, 2023

De Lerende Wolf is ontstaan uit een idee van Katrien. Katrien is ergotherapeute en zet zit dagdagelijks in om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling. Echter zijn uren en dagen beperkt en wilde ze graag nog meer kinderen helpen. Zodoende kwam ze met een ontzettend leuk concept waar Leslie en Kimberley maar al te graag mee in wilden stappen. Ons hart ligt bij kinderen en hen helpen is wat wij willen doen.

Wat is dat nu eigenlijk, ergotherapie?

Ergotherapie is niet altijd bekend of gekend bij mensen. Dit heeft veelal te maken met het feit dat de rol van een ergotherapeut subtieler is dan die van andere zorgverleners. Het werk van een kinderergotherapeut vindt vaak plaats op de achtergrond, geïntegreerd in het dagelijkse leven van het kind, in plaats van in een klinische setting.

Kinderergotherapeuten zijn van onschatbare waarde omdat ze kinderen helpen obstakels te tackelen die hun ontwikkeling belemmeren. Of het nu gaat om motorische vaardigheden, aandachtsproblemen, problemen met de fijne motoriek of andere uitdagingen, kinderergotherapeuten bieden gerichte interventies om kinderen te helpen de nodige vaardigheden te verwerven. Door middel van spel en doelgerichte oefeningen dragen kinderergotherapeuten bij aan het vergroten van de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van kinderen.

In een wereld waarin kinderen verschillende ontwikkelingspaden volgen en elk hun eigen unieke behoeften hebben, zijn ze een waardevolle schakel in het zorgen voor de optimale groei en ontwikkeling van onze jeugd.

En daar gaan wij met De Lerende Wolf ook kei hard op inzetten. Kinderen helpen ontwikkelen, hun talenten versterken en werken op heel veel doelstellingen.

Dit vind je misschien ook interessant…

Nieuw gratis ebook!

Nieuw gratis ebook!

Dat jij geen 5, maar 7 zintuigen hebt dan wist je misschien nog niet. En er is vast nog veel meer dat je nog niet weet over Sensorische integratie. Daarom maakten wij speciaal voor jou een gloednieuw GRATIS ebook! Over alle zintuigen heen - Sensory...

Yes! De fiches apart te krijgen.

Yes! De fiches apart te krijgen.

We kregen de vraag al tijdens de lancering in februari en toen was ons antwoord resoluut ‘Nee.’, maar ook na de lancering bleef de vraag bijna dagelijks terugkomen in onze mail en privé berichten. We hebben getwijfeld, vergaderd en besloten. Vanaf...

Pyjamadag van Bednet en sensorische prikkelverwerking

Pyjamadag van Bednet en sensorische prikkelverwerking

Vandaag is het Pyjamadag en dus ook Bednet-dag! Ook wij besteden graag wat aandacht aan Bednet en dat heeft een hele goede reden. Heel wat kinderen met extra zorgen zitten namelijk thuis wegens langdurige ziekte. Hierdoor kunnen ze niet naar school...