Maak zelf een labyrint

oktober 29, 2023

De foto’s in deze blogpost zeggen misschien niet veel, maar lees zeker wat deze takkenlabyrint challenge inhoudt. Je zal er geen spijt van krijgen, want deze uitdaging zorgt ervoor dat jouw welpje geconcentreerder dan ooit aan de slag zal gaan.

We duiken het bos in voor een leerrijk avontuur met onze “Takkenlabyrint Challenge”! Vergeet geen blinddoek mee te nemen!

Activiteit: Takkenlabyrint Challenge
Gebruik ruimtelijk inzicht en creativiteit om een doolhof te bouwen met takken en takjes. Werk in stilte terwijl je elke bocht en draai plant, luisterend naar de geluiden van de natuur om je heen.

Hoe werkt het:

  1. Verzamel takken en takjes uit het bos.
  2. Kies een open plek en laat jouw welpjes samenwerken om een doolhof te creëren.
  3. Je kan ze aanmoedigen om na te denken over de ruimte, evt. hoogte en breedte van het labyrint.
  4. Zodra het labyrint klaar is, blinddoeken we degene die het labyrinth gaat afleggen en geven we instructies om erdoorheen te navigeren zonder een geluid te maken. Maar let op: kan je dat doormiddel van zo weinig mogelijk instructies te geven? Dus denk goed na vooraleer je de instructie geeft!

Wie slaagt erin om zo weinig mogelijk te zeggen en kan er toch voor zorgen dat het einde van het labyrint gehaald wordt?

Waarom dit zo geweldig is:

  • Het bevordert stilte en concentratie terwijl het labyrint wordt gebouwd.
  • Jouw welpjes ontwikkelen ruimtelijk inzicht door na te denken over de structuur van het labyrint.
  • Inhibitie: aanmoedigen om eerst na te denken over een efficiënte instructie dan zomaar iets te roepen.
  • Nadenken over een ander perspectief, dit bevordert het nadenken over richtingen vanuit het perspectief van anderen.

Dit vind je misschien ook interessant…

Creatief met houten restjes en dobbelstenen

Creatief met houten restjes en dobbelstenen

Hier bij De Lerende Wolf zijn we een grote fan van dobbelstenen, want je kan er alle kanten mee op! De mogelijkheden zijn onbeperkt. Heb je houtrestjes liggen of blokjes hout waar je niet meer mee speelt? Wel … Wat heb je nodig? Dobbelstenen...

Loose Parts voor echte uitvinders

Loose Parts voor echte uitvinders

In deze blogpost gaan de aan de slag met 'Loose Parts'. Dit zijn door de tijd heen verzamelde natuurvoorwerpen of dingetjes die je misschien wel bij het afval zou gooien, zoals dopjes van flessen, kroonkurken, knoopjes, rekkertjes, … De...

Waarom jouw welpje met Kapla zou moeten bouwen.

Waarom jouw welpje met Kapla zou moeten bouwen.

Wist jij dat met Kapla bouwen niet alleen leuk is, maar ook nog eens belangrijke vaardigheden oefent? Laat jouw welpje bouwen met Kapla en ontdek hoe hij/zij volop aan het leren is zonder het te beseffen. Met Kapla spelen is leuk! Laat de...